Sara Of Sarah

Is het nu Sara of Sarah? Je komt beide namen tegen maar de enige juiste naam naast Abraham is Sara. Dus zonder de "h".
Sarah komt oorspronkelijk uit het hebreeuws en Sara komt uit het Arabisch.

Het lijkt erop dat veel oudere mensen nog eerder Sarah schrijven, zie ook de foto van een wenskaart hiernaast, en dat de jongere generatie het meer op Sara houdt. Echt heel veel maakt het niet uit want men weet als iemand 50 jaar wordt echt wel wat er bedoeld wordt.

En hier zeggen we dus dat je Sara bent op de dag dat je 50 wordt en je een vrouw bent. Het is ook een prachtige leeftijd om te halen en deze speciale leeftijd moet natuurlijk gevierd worden. Meestal zorgen anderen er wel voor dat dat ook inderdaad gebeurt.Sarai

Sara heette oorspronkelijk in de bijbel Sarai. De naam is pas veranderd toen God haar weer vruchtbaar maakte en gelijktijdig de naam aanpaste. De naam Sara betekend vorstin en dat vond God beter bij haar passen.
Die oude naam wordt echt nooit gebruikt als iemand 50 jaar wordt.
Sara moest er trouwens wel om lachen toen God voorspelde dat ze nog een kind zou baren. Omdat ze altijd onvruchtbaar was en ze nu al heel oud was. Maar het voorspelde kwam wel uit en ze kreeg met Abraham een zoon genaamd: Isaak.

Gevoelig

Het ligt voor vrouwen wat gevoelig als ze 50 jaar oud worden. Liever weten ze dat niet. Maar zoals met veel dingen als een jarige wordt overvallen met leuke Sara dingen en spreuken dan hebben ze een heel leuke dag om op terug te kijken.
Ook bij teksten als: "Bakker wij hoeven vandaag geen gebak, wij hebben al een oude taart" en "Gisteren nog een jonge roos, vandaag al een oude doos." blijven het leuk doen op een feestje voor een vijftig jarige vrouw.

 

Cadeautje via Greetz
Via Greetz kun je niet alleen een leuke echte kaart sturen maar je kan ook een cadeautje versturen. Bloemen, een ballon, chocolade. Check de mogelijkheden.

Ontbijtje thuis
De jarige 's morgens verrassen met een ontbijtje op bed is altijd leuk. En als je het niet zelf kan doen dan laat je het bezorgen!