Abraham

Abraham is een van de drie aartsvaders uit de bijbel.
Hij is getrouwd met Sara en ze hadden geen kinderen omdat Sara onvruchtbaar was.
Later zei God tegen Abraham: "Met jou zal Ik een verbond aangaan en je zal veel nakomelingen krijgen. Je zult de stamvader worden van vele volkeren. Daarom zul je Abraham heten en je vrouw heet voortaan Sara. Ze zal ook vruchtbaar worden."
En Sara kreeg inderdaad op late leeftijd nog een zoon.
Abraham werd 175 jaar oud.

En hier zeggen we dus dat je Abraham bent op de dag dat je 50 wordt. Het is ook een mijlpaal in je leven en deze speciale leeftijd moet natuurlijk gevierd worden.Samenvatting nieuwe testament Abraham

Hij was de stamvader van het Joodse volk en daarmee ook een voorvader van Jezus.
Hij ontving van God grote beloftes die ook uitkwamen.
Abraham volgde God.
Door zijn geloof is Abraham nu in het Koninkrijk bij Christus.
Abraham werd door God geëerd en God is Abrahams God en daarom leeft Abraham nu dan ook bij God.
Om zijn geloof zegende God Abraham.
Abraham is dan ook de stamvader van iedereen die geloofd in God.

Wijs

Als je Abraham gezien hebt dan ben je dus 50 jaar of ouder en behoor je tot de "wijze" mensen. Tenslotte zijn oudere mensen wijzer dan jongere.
Hiervan komt ook de uitdrukking: Hij weet waar Abraham de mosterd haalt. Wat zoveel betekend als; hij weet hoe de zaken in elkaar steken.

Eetbare Abraham

In veel delen van het land is het ook de gewoonte om een Abraham pop te geven van koek of brood. Deze Abraham is dan aangekleed met baard, bril en pijp. Een echt oud ventje!
Van kant en klaar brooddeeg zou je zelf zo'n pop kunnen bakken. Het is alleen een beetje lastig om de vorm van de pop goed te krijgen. Vooral ook omdat brooddeeg nog wat gaat rijzen en daardoor de vorm veranderd. Maken van koekdeeg is dan iets makkelijker om te doen.

 

Cadeautje via Greetz
Via Greetz kun je niet alleen een leuke echte kaart sturen maar je kan ook een cadeautje versturen. Bloemen, een ballon, chocolade. Check de mogelijkheden.

Ontbijtje thuis
De jarige 's morgens verrassen met een ontbijtje op bed is altijd leuk. En als je het niet zelf kan doen dan laat je het bezorgen!Null