Abraham / Sara Pop Maken

Een Abraham of Sara pop maken hoeft niet heel moeilijk te zijn. Met een paar basis materialen kom je al snel een heel eind.
Eerst moet je in ieder geval bepalen wat de pop moet voorstellen. Natuurlijk aan de hand van de kleding kun je een man (Abraham) of een vrouw (Sara) maken. En meestal worden er dan wat attributen bijgepakt die te maken hebben met de jarige. Een afstandsbediening als er veel op de bank gehangen wordt voor de tv. Een voetbal met voetbalschoenen voor de voetballer en een computer voor de online fanaat. En als Sara van naaien houdt kan een naaimachine ook geen kwaad.De pop zelf maken

Een makkelijke manier om een pop op te bouwen is beginnen met een overal. Deze heeft benen, een lijf en armen. Vul hem helemaal op met stro, hooi of oude kranten. Je kan er best een beetje model in krijgen.
Als dat deel helemaal klaar is dan kun je de pop aankleden met kleding die bij de Abraham of Sara past. En ook de schoenen kunnen aangetrokken worden.
In het lijf kun je een houten lat steken vanaf de bovenkant en hierop een hoofd plaatsen. Dit kun je doen door doeken om de stok te draaien tot het model goed is. Kan ook met kranten en plakband. Daarna een masker opzetten en een pruik. Heb je geen pruik kunnen wat draden onder een hoed of hoofddoek ook goed werk verrichten.
Dan als laatste de pop op een stoel of een bankje plaatsen en eventueel vastbinden zodat hij (of zij) mooi rechtop blijft zitten. Tenzij het de bankhanger met de afstandsbediening is dan kun je hem laten liggen.

Een lege pop om te vullen, een pruik, een masker! Zoek je dit nog?
Je kan ze vinden bij Partyshopper.nl of kijk bij Abraham of Sara pop (Net iets meer dan 10 euro voor een mooie pop)
Ze hebben dit ook op bol.com als je daar liever shopt ;-)

Spandoek

Een goed gebruik is om ook een spandoek op te hangen zodat iedereen er goed op geattendeerd wordt dat er iemand vijftig jaar is geworden. Dat spandoek kun je op verschillende manieren ophangen. In ieder geval hoog en aan de gevel kan bijna altijd wel. Maar soms is er bijvoorbeeld een lantaarnpaal in de buurt en kun je overdwars het spandoek ophangen.
Daarop kun je een prachtige spreuk laten zien zoals:
Ja het is echt waar, onze Sara wordt 50 jaar.
Het doet ons een deugd, Abraham begint aan z'n tweede jeugd.
Nog geen grijs haar, maar al wel 50 jaar.
Abraham onze klusser, is nu een 50 plusser.

Huren

Vind je het te moeilijk om een pop te maken dan kun je ook altijd poppen huren. Iets minder origineel maar beter iets dan niets! En misschien heb je het al druk genoeg met het organiseren van het feest zelf. Je kan tenslotte niet alles op je nemen.

 

Partyshopper.nl
Op deze website vind je allerlei feestartikelen en dus ook veel dingen die je met 50 jaar kunt gebruiken. Leuk om eens rond te kijken.NullNull